söndag, november 06, 2005

Tärningen är kastad

Snacka om att man utmanar sig själv. Fortfarande dunderförkyld och ynkligt ont i tanden (visst är det jättesynd om mig?) kommer jag på den eminenta idéen att baka kanelbullar med barnen!

Deg står på jäsning och trollen studsar runt som guttaperkabollar av iver. Kan bli hur spännande som helst. Senast jag provade detta konststycke blev trollen osams. De har ännu inte kommit dithän att de nöjer sig med verbala påhopp utan här blev det även lite fysiskt handgemäng.
Vet ni hur hårt man får slita för att få bort nyjäst bulldeg ur långt hår? Det tar tid. Funderar skarpt på att utrusta dem med hårnät innan vi sätter igång.

Stortrollet skickar vi ut på landet. Han ska stänga av vattnet i sommarhuset. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Undrar om jag ska börja misstänka att det är ett alibi för något annat? Kanske han har en date med en liten skogshuldra där ute i de mörka upplandsskogarna? Skulle inte tro det, snarare är det en stunds flykt undan den kvinnliga övermakten här på hemmafronten.

Nu påkallar de färdigjästa trollen på uppmärksamhet. Återkommer med rapport om dagens bullbak om omständigheterna tillåter


Btw, måste ju tacka den landsflyktige Depardieu för hans namedropping. Spännande att se vad som händer med besöksstatistiken. Fast mest glad är jag att han uppskattar min blogg!

9 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Ha ha ha ... baka med barn! Min erfarenhet är SLAGSMÅL!!! Minns när ungar för första gången INTE slogs... de var nog 11 och 13 då.

Anna sa...

Tar trollen med sig bullar när de kommer hit då?? För det finns nog inget godare än nybakta kanelbullar!

Bloggblad sa...

Var/hur/när har du blivit droppad??? *nyfiken*

Min vuxna son (inte dottern som vet hur det är att vara husmor) säger ibland: "Andra mammor bakar bullar...". Mitt svar: "Skaffa dig en annan mamma då!"

Batbut sa...

Mamse, jag är modig jag *S* (eller dum?)
Anna, klart de gör! Räcker 50?
Bloggis, i Aftonbladet! depardieu är dagens blogg och jag är en av hans favvisar "sträcker stolt på mig". Och sonen Din kan få komma hit och baka om han saknar det *s*

SANDRA sa...

Deg i håret...som tuggummi kan jag tänka mig...

Humlan sa...

Barnbullar brukar bli stenhårda, dom kan man slänga på varandra om man inte vill bita i dom och riskera fler tänder... Men deg i håret låter inte kul...
Min mail mobbar mig, kan inte skriva något just nu...
Stortrollet kanske lyssnar på tystnaden, den kanske inte alltid är närvarande hemma, småtroll brukar ha ljud runt sig...

rita sa...

Deg i håret? Går det att grädda hela huvet då?

Bloggblad sa...

Jösses vilka kändisar jag umgås med! Figurerar i alla möjliga tidningar...

Batbut sa...

har jag missat ngt Bloggis? Vem är det mer som är på tapeten? Är det Mamse som är i farten igen? *S*