måndag, november 28, 2005

Risky business

Att köra bil. Idag. Halt. Snorhalt. Som den otroligt framförsynta människa jag är har jag vinterdäcken på. Är ute i god tid. Och har stängt av mobilen. Full koncentration på trafiken. Men så finns det ett gäng nördar där ute. I mitt tycke är det två varianter som är livsfarliga. Vilken som är värst överlämnar jag åt er, I do not like either of them!

1. Den försiktige. Som krypkör så otroligt långsamt att det nästan går baklänges. Retar upp alla runt om, genom att leka polis och dra ned hastigheten till obefintligheter. Provocerar omedvetet fram totalt livsfarliga omkörningar.

2. Puckot. Som demonstrativt ska visa att han (oftast) kan hantera halkan. Drar på i 180 och kastar sig mellan filerna. Tvingar alla andra att panikbromsa. Nonchalerar totalt det faktum att han inte är ensam på vägen. Tror att han får hår på bröstet genom att köra vårdslöst.

I en parantes kan nämnas alla cyklister och gångtraffikanter som verkar drabbats av en oemotståndligt lust att testa bilarnas bromsförmåga i halkan.

Men hallå! Hur jävla gärna jag än vill bromsa när någon kliver rakt ut framför bilen så kan jag inte! Det är emot alla fysiska lagar. Det fungerar inte, trots vinterdäck. Jag lovar och svär att ser jag er så stannar jag. I god tid. Men om ni kliver ut bakom en bil, buss eller ngt annat - det finns inte en chans i hela jäkla helvetet att jag hinner bromsa. Så please, gör inte så. Både ni och jag blir så ledsna då.

11 kommentarer:

Ilva sa...

ja ibland verkar det som om det bara ar bilister som maste vara forsiktiga medan cyklister o fotgangare verkar leva med en inneboende death wish! Du skulle se cylisterna (inte tavlingscyklisterna da) har 2 av 3 kor i motsatt korriktning... och vingligt dessutom.

Anonym sa...

I vårt lilla samhälle gäller inte samma lagar som för övriga landet. Här är det inte tal om att stanna vid övergångsställen, någon högerregel finns heller inte. Gasen i botten, tuta och kör, verkar gälla här. Livsfarligt för de som inte vet.

Lyckliga Grodan sa...

det är så skönt att bli påmind om att det är i vissa avseenden är bättre på vischan.. det är iaf inte lika mycket trafik.. och de flesta kan hantera halkan...
cyklister och gångtrafikanter är läskiga i stan. De tycker att de har förkörsrätt alltid.. men glömmer som du säger att man inte alltid kan bromsa.. och bilar är hårdare än människor.. hur man än vrider och vänder på det..

Anonym sa...

Detta är ju ett så bra inlägg,, borde stå som insändare i tidningen!

Cornelia sa...

Tillägg: Reflexer! Hur kan folk tro att de syns utan reflexer? Livsfarligt!

Klimakteriehäxan sa...

OJ som jag håller med! Men VAR bor Monica?????

PGW sa...

Amen to that.

Anonym sa...

Håller sååååååååååååååååå
med dig!

The Female Dinousaur sa...

Håller med totalt! Och det är för mig ett mysterium varför folk inte har reflexer!

Batbut sa...

Skönt att det iaf finns ett gäng sunda människor. Hoppas vi kan smitta av oss! Senast idag höll jag på att meja ned en donna som kutade rakt ut i gatan, röd gubbe och allt!

The Female Dinousaur sa...

Vilket skitbra tips, Maria! Ska försöka hitta billiga reflexer någonstans och dela ut till behövande. Vilken god gärning!