måndag, maj 29, 2006

Yippiekajej part II

Snacka om mespropp jag är! Fastän jag i både hjärta och hjärna visste att jag gjorde rätt som ringde polisen så började jag ändå tveka. Men ringde det gjorde jag. Och visst, hade jag haft tillräckligt med civilkurage så hade jag hållt gubben kvar som Deep/Ed tyckte. Men så mycket civilkurage fick jag inte i mig den här morgonen! Dels med barn i bilen och dels som ensam tjej. För OM gubben var onykter och OM gubben hade tänt till - vem hade stannat och hjälpt mig i Stockholms innerstad? Typ ingen.... Här i den stora staden rånar vi t o m bebisar! Och ingen reagerar! Ursäkta, men vad i helvete är det som pågår i den här staden?

Det horribla som hände i Haninge ska vi bara inte tala om. Grannar hör att det är ett herrans liv, men INGEN ringer polisen! Ingen ringer på och undrar vad som händer.

Var i helvete är människors civilkurage? Okej om man inte går in och törs stoppa slagsmål, men BLUNDA för fasiken inte. Gör något! Skrik, ring, vråla, sparka, slåss. Vad fan som helst är bättre än att stoppa huvudet i sanden och leka struts! Har vi blivit så otroligt fega? Eller självupptagna? Jag hoppas verkligen inte det! För det är våra medmänniskor som pröjsar straffet, och inte alltför sällan våran barn - dina och mina!

Hade jag fostrat de två 18 åringarna som rånade en mamma genom att knivhota barnet så hade jag pryglat dem blå! Trots att barnaga är förbjudet! Inte fasiken hade jag försökt att pedagogiskt förklara det oriktiga i deras beteende. Nej då, skogstokig hade jag blivit.

Nej, nu ska jag lugna ned mig. Dags för en koffeinkick! Btw hade jag en dejt på lunchen idag. Men en eldfängd tös. Bara så att ni vet! (och ja, jag vet - fel länk... men den nya hittar jag inte just nu...)

Dock ska jag tillägga att om jag varit helt övertygad om hans berusning då hade jag ringt ögonaböj. Och satt mig på karln i väntan på polisen. Nu var det mer en diffus misstanke, en känsla och en svag doft av gårdagens fylla. I värsta fall så blev gubben stoppad, blåste grönt och blev lite sur. I bästa (?) fall blåste gubben rött och de sög in honom.

4 kommentarer:

Tankevågor sa...

Här är en som ringer polisen, har gjort det flera gånger och det har gått bra.

deeped sa...

Jag håller ju egentligen med dig men måste ibland jobba på min machoroll ;)

deeped sa...

För övrigt behöver du ändra min länk *pekar åt vänster* till deepedition.com :)

Batbut sa...

Londongirl - bra! Fram med fler sådana. Jag brukar också ringa. Och lägga mig i. Fast idag var jag lite mesig...
Deep/Ed - keep on trying...*S* Och ja, jag ska in och mecka! Väntar fortfarande på hjälp med min nya look....."blink blink"