tisdag, januari 24, 2006

En liten saga

Det var en gång en rulle Silvertejp, som bodde alldeles ensam i en skog. Silvertejpen var en glad liten tejp, alltid allert och redo för jobb. Ställde upp i alla lägen och seg som attan.

Så en dag vaknade Silvertejpen och kände sig lite ensam. Lite sällskap skulle nog inte vara så dumt tänkte Silvertejpen och begav sig in till den stora staden. Men där var det ingen som brydde sig henom*. Nej då, alla hade fullt upp med flashiga rosa och lila tejprullar, stöddiga klisterflaskor och häftapparater.

Ingen brydde sig om den starka och lojala Silvertejpen så Silvertejpen gick hem igen. Men på vägen hem passerade Silvertejpen en skog. En riktig mysig skog som i John Bauers sagor, så Silvertejpen gick rakt in i skogen för att söka sig ett nytt hem.

Efter en liten stund träffade Silvertejpen på trollfamilj, som skrek och ojade sig. Det var något viktigt som hade gått sönder. Silvertejpen visste inte riktigt vad det var, men klev fram ändå. Fixade situationen och trollfamiljen blev så otroligt lyckliga, så de frågade om de fick adoptera Silvertejpen. Och det ville Silvertejpen gärna.

Och allt sedan den dagen bor Silvertejpen och Trollen tillsammans i största lycka och harmoni. Trollen talar så väl om Silvertejpen så deras vänner och bekanta har börjat uppskatta Silvertejpen efter förtjänst. Sakta men säkert har ryktet spridit sig, så numera är även Silvertejpen med i stora internationella sammanhang. Silvertejpen börjar bli en megakändis.

Men aldrig att Silvertejpen glömmer den snälla Trollfamiljen som tog henom* under sina vingars skugga när Silvertejpen kände sig ensam och övergiven.
Snipp snapp snut så var sagan slut!
*eftersom det är svårt att könsdefiniera Silvertejpen blev det en mix mellan henne och honom, ergo henom

5 kommentarer:

Batbut sa...

Nehej Du! Det är min saga och då bestämmer jag! Skriv en egen om Din gaffa om Du vill *asg*

deeped sa...

Silvertejp? Det heter ju "gaffa" för böfvelen!!!! :)

Anonym sa...

Silvertejpen bor även hos mig :)
Den hjälper min underbara jeans kjol att hålla ihop. Vad ska man med nål och tråd till??
Jätte fin/roliga bloggar.
Kommer absolut titta in fler gånger.
P.s Skulle gärna vilja kopiera ditt citat om att män är som vin.
Kul
MVH Mikaela

Batbut sa...

Tack för beröm Mikaela. Skönt att se att det är fler som vårdar silvertejpen. Du får gärna kopiera citatet, för jag har själv kopierat det någonstans ifrån

Anonym sa...

I want not agree on it. I think nice post. Particularly the appellation attracted me to read the intact story.