tisdag, januari 10, 2006

Salt brud!

En gång i tiden, som singeltjej, hände det att jag var ute och partade ibland. Inte så ofta, bara en 2-3 ggr i veckan. Hur som, en söndag var jag lite trött. Vilket inverkade menligt på matlagningen. Som bestod av coca cola och pistagenötter. Förmodligen en tidig variant av GI metoden?

Söndag natt. Kolsvart ute. Kramp i magen. Gallan är på väg att säga upp sig. Och jag med. Timmar av smärta som blir värre. Uppsöker akuten. Prover tas.

Allvarlig läkare kommer in. Kliar sig i huvudet och kan inte förstå. Kroppens natriumnivå är onormalt hög. Snudd på farlig. Kroppen har en otroligt hög saltnivå. Voine voine. Illa illa. Hur kan detta komma sig?

Jag fattar nada. Blir orolig. Massor med mer prover tas. Och då - flash! Middagen!!! Vilket jag skamset informerar sköterskan om. Som i sin tur informerar farbror Allvarlig Doktor. Som i sin tur ifrågasätter mitt förstånd!

Sedan dess är jag ytterst måttlig med pistagenötter. Sensmoralen av detta är:
"Ät inte 1 kg pistagenötter om Du inte klunkar vatten som en kamel".

ps: I see the light! Humöret börjar lätta. Mycket jobb var allt som behövdes *s*

6 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

så konstigt.. något kg nötter borde man ju tåla.. tycker jag...:)

Bambi sa...

Tack för varningen! Jag som trodde GI var "vägen till framgång" :-)

Kimmi sa...

Jag håller som nötmissbrukare med Grodan!

Humlan sa...

Du är den andra, denna vecka, som mår bättre humörmässigt av mycket jobb...

Jag känner mig som om jag har ätit småsten om jag äter förmycket av nötter och mandlar, annars skulle jag nog löpa risk för höga natriumnivåer...

Batbut sa...

Grodan, visst är det mysko?
Bambi, your'e welcome! *S*
Kimmi, om det är mkt salt på nötterna - glöm inte vatten! I mängd!
Humlan, visst är jag lite knasig *s*

Villervalla sa...

En gång åt jag ett helt paket lufttorkad Serranoskinka, gud vad gott det var på vägen ner... Fast lufttorkat är typ Wettex, och suger åt sig all vätska man har i kroppen. Ett paket lufttorkat=fem liter vatten, ungefär. Jag höll på att implodera, ögonen sögs in från sina hålor och jag kissade inte på väldigt länge. Ät inte stora mängder lufttorkat heller, med andra ord!