torsdag, februari 08, 2007

Hur tänker folk?

Jag brukar försöka undvika debatterna här på bloggen, oftas för att de förekommer på/mellan bloggar som jag läser men sällan kommenterar. Verkar då lite väl förmätet att helt plötsligt börja kommentera när "kriget är igång".

Men nu kan jag inte riktigt hålla mig, för jag blev otroligt illa berörd idag. Allas vår prinsessa råkade använda en del (i mitt nycke) ord i totalt fel sammanhang. En del reagerade starkt medan andra tyckte det var helt okej. Precis som det brukar vara. En sida för, en sida emot.

Jag ska inte sticka under en stol med att jag gillar att läsa de här inläggen, verbalt krig kan vara underhållande. Ibland förvånas jag, ibland förstummas jag och ibland blir jag bara matt. Men idag blev jag alltså illa berörd. För idag ligger det ute en film. En helt underbart vacker film, om en otroligt charmig liten pojke. Det blir jag inte upprörd av. Men i det sammanhanget. Och med den rubriken;

"Jag vill inte skriva vad han är, det kanske är förnedrande?"

Kanske jag missupfattat, kanske det inte alls är menat som jag tolkade det. Men jag fick ont i magen. Vad har den lille söte grabben med den här diskussionen att göra? Vet han om att han är med som slagträ i debatten? Varför inte bara stå för vad man gjort, skita i bortförklaringar utan säga: Okej, nu använde jag ordet CP på ett sätt som en del av er tycker är förnedrande. Ber om ursäkt för de som tog illa upp, det var inte meningen.

Istället ska det argumenteras, förklaras och bortförklaras in absurdum. Fasiken människa, sticker man ut hakan åker man ibland på en smäll och det får man leva med. Så enkelt är det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag reagerade också på det. Hon har kommit upp sig i världen och tror att hon kan säga vad som helst nu. Inte så konstigt att hon "blir mobbad på nätet".

... sa...

Sidan går inte att nå längre. Kanske sponsorerna hotade att dra in apanaget? *grinar elakt*

Batbut sa...

Mickey, seriöst.. ngt stämmer inte hos den damen. Jag var tvungen att lägga en kommentar, frågade hur hon tänkte när hon la upp den filmen. Svaret är i mitt tycke Goddag Yxskaft:
"jag la ut filmen för jag tyckte det var roligt i ljuset av den tidigare debatten". Hur mycket mer verklighetsfrämmande kan man bli?
Kimmi, Du kommer dit..jag har nog gjort fel i länken...