tisdag, februari 27, 2007

Resedagbok

Dag 1: Snö. Lagom kallt. Sjuttioelva miljoner människor och alla har bråttom! Triljoner små snögubbar som ska gå i skidskola - vare sig de vill eller inte. Det hör liksom till. Litet troll fastnar direkt. Målet är att kunna åka slalom baklänges nedför backen... vet inte om jag håller med. Mellantrollet tycker mest att det är körigt. Alltför många barn, för lång väntan och alldeles för lite utmaningar. Hon avviker efter halva lektionen och vill hellre gå för att shoppa!
Bastu, snörullning och middag. 22.00 sov hela ligan, så även trollmor.

Dag 2: Mer snö. Lagom kallt. Sjuttiotolv miljoner människor som har mer bråttom än igår. Samma små snögubbar som igår ska gå i skidskolan. Utom mellantrollet. Hon kom på att hon vill absolut inte åka skidor. Trollmor försökte locka med egen lärare för att slippa stöket i gruppen. Hon nappade inte. Föredrar att sitta hemma i soffan och softa framför Scooby Doo. Så det vara bara för trollmor att gilla läget. Så idag blir det inget trampandes av och an i backen, för att hålla liv i fötterna. Istället blir det lite blogging, en brasa och stickning.

Några saker jag aldrig förstått med fjällen är varför stuguthyrarna snålar in på madrasser? Oavsett vilken stuga man bor i, Sälen - Åre - Vemdalen eller whatever, så är det samma vissa. Typ 2 cm tunna madrasser lagda direkt på en plywoodskiva. Förmodligen fick de någon form av mängdrabatt hos något ryskt överskottslager när de skrotade sin stora ubåtsarsenal. Eller så har de kickback från Sveriges samlade napratatkår. Efter 2 dagar här går jag som jag brukar när jag hamnar norr om Uppsala - som Quasimodo med en morot på strategiskt ställe!

Funderar på att chocka min omgivning med att ta en dusch. Tvaga av mig det skyddande fettlager jag byggt upp för att klara mig här vid polarcirkeln. But babes, I'll be back!

6 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Det lär visst vara bra för ryggen att ligga hårt.

Fast jag har inte riktigt fattat den grejen.

mossfolk sa...

Haha, de senaste dagarna har jag fått höra ett antal olika reseskildringar från sportlovsveckan i fjällen, men ingen har lyckats beskriva den som du! :P

Anonym sa...

Man bryter åtminstond (förhoppningsvis) inga ben om man spenderar sportlovet i soffan.. Ha det skönt!

Anonym sa...

Använde du dykardräkten?

Anne-Maj som orkar inte logga in via IE:-)

Mette sa...

Men alltså de där madrasserna är ju till friluftsmännsikor. Friluftsmänniskor vill ha det lite asketiskt för sin lilla naturliga lekamen. De måste snabbt upp när de hör ugglan hoa i natten för att greppa sin utslitna kikare och skåda.

Batbut sa...

Mamse, jag tror inte det är bra om man inte är tennsoldat. Då fungerar det nog.
Karin, jag ser världen med andra ögon...*s*
A-M, nopi - inte denna gång. Fast iförd skidställ ser jag ungefär likadan ut som i dykardräkten. Som en stoppad korv ungefär
Mette, då kan jag kallt konstatera att jag är inte en friluftsmänniska...