onsdag, februari 21, 2007

What if?

I Stadsköping i välfärdslandet Sverige. Två tonåringar som kommit på glid, en ung pojke och flicka begår ett inbrott. De är påverkade av något, kanske spänning - kanske droger. De smyger genom en sommargrönskande trädgård och tar sig in i huset. Men det går inte som de tänkt sig. De blir överraskade av husägaren, som blir dödad i tumultet som följer.

Flickan tar självmant på sig skulden, då de tror att hennes chans till strafflindring är större. Men icke denna gång. Flickan döms till döden och skall stenas till döds på torget i helgen. Allmänheten är inbjuden.

Samtidigt i en annan del av Sverige, i det propra villasamhället Stadsbo begår en gift kvinna misstaget att bli kär i sin granne. Paret ertappas och kvinnan åtalas. Hon döms till döden genom stening. Även detta evenemang äger rum på det lokala torget och allmänheten är inbjuden.

Skulle detta verkligen kunna hända i Sverige? Idag? På 2000 talet. Föga troligt. Men det händer. I världen. År 2007! Tycker Du det är fel? Använd länkarna nedan:

http://www.petitiononline.com/DL2222/petition.html

http://www.petitiononline.com/Malak/petition.html

4 kommentarer:

Mette sa...

Usch ja. För jävligt.


Nu är jag tillbaka med full kraft! Har inte kunnat logga in innan. Men nu kan jag med knepiga tricks.

Anonym sa...

Filifjonkan är kluven: så här tänker jag Detta du beskriver är fel usch bättre låsa in dem i 25 år allra minst utan permission men däremot de som förgriper sig på barn kan Filifjonkan hjälpa till att stena på torget. Men det skall vara bevisat och dömt då.Så kan man ju inte resonera egentligen men jag gör det i just detta fallet.

Anonym sa...

Bra skrivet!

Anonym sa...

Håller med Filifjonkan till viss del - fast man kan väl slänga ett par, stora stenar i pallet på dem innan man låser in dem och kastar bort nyckeln - att dö kan ju på sitt sätt vara en befrielse..Nä, allvarligt talat, man blir ju mörkrädd av behandlingen av folk i vissa delar av världen, rent absurt alltså!