söndag, september 04, 2005

En orm


En orm har nästlat in sig här på bloggen. Istället för att ägna dagen åt trivsamt bloggeri, lite kommenterande här och där så har jag mestadels varit förbannad och känt mig utnyttjad.

Jag och några till har fått kommentarer lagda i våra namn. Den svagsinte person som roade sig med detta har inte trätt fram eller hört av sig så här kommer det:


IP ADRESS ÄR 81.233.210.64

Och jag har gjort en anmälan hos Telia!

24 kommentarer:

Alex sa...

Har lagt ut en varning på min sida

Ge inte upp, utan fortsätt blogga!!!

Bloggkossa sa...

Här tar man det lugnt med bloggeriet en dag och så kommer man tillbaka och får se detta: pirater på bloggen?!
Vad har hänt? Kan ngn please uppdatera mig?

Rita sa...

BRA Batbut,, det skall ut på min sida åxå,,,,,,,tänk nu på att dom sista siffrorna i ip ändras för varje gång denne pirat loggar in!

gagga sa...

Tack Batbut! Nu skrev jag iallafall. Den där skiten ska inte få förstöra för oss. Tack för ditt mail!

Batbut sa...

Lång story, men här kommer den:
På mamses blogg läggs en kommentar i Mamses namn att hon ska sluta blogga. "Jag" svarar ngt med att det är lika bra för hon har blivit så trist. Och där kommer även en kommentar från "Gagga". Och sedan hos mig kommer kommentar från "Biggis" att det är tur att mamse slutat blogga för hon är så trist. Och sedan avslöjar sig en pirat som gör det som experiment! Kul värre! Nu är personen anmäld av mig hos Telia och IP nr ute!

Alex, jag lovar! Måste ju sluta romanen iaf för annars lär Mamma Mu spöka för mig. Hon vill ha KÄRLEK... *S*

Bloggkossa sa...

Batbut! Tack för uppdateringen!
Och det kan du ge dig på att jag kommer att "spöka" om jag inte får höra slutet på romanen. *flinar*

Ps. Har varit där och lämnat kommentar, fast det kanske du redan hade sett?.Ds.

Cornelia sa...

Bra gjort!

Tess sa...

Hmmm... Med risk för att vara präktig och allt som hör ihop med det ordet... Har du otur nu Batbut, så kan piraten anmäla dig för att du lagt ut hans ip-adress. Det är undefär som att lägga ut en hemadress. Det är PUL som ligger i fatet tror jag.

Men jag håller med dig och alla andra till 120%, det som hänt är riktigt svinigt! Jag vill bara "lägga ett varningens ord" (usch nu blev det ännu präktigare...)*blää*
Jag hoppas du inte tar illa upp för detta ,jag står på Din sida ska du veta. Go for it!

Tess sa...

Hoppas nu att han inte ser detta och inte visste det innan, för då har jag gjort bort mig fullkomligt... *pinsamt*

Patrick sa...

Enbart en ip-adress är nog inte att anse som en känslig personuppgift, då det är den som möjliggör att kommunikation mellan webbplats och besökare öht är möjlig. De enda som på något sätt kan knyta ip-adress till person är Telia i det här fallet.

Ip:t i fråga har iaf besökt mig en gång den 24/8 och försökt lämna en kommentar, som verkar ha fastnat i mitt spamfilter. Enligt en domänuppslagning så hör ip:t hemma i Göteborgstrakten.

Sallin sa...

Ja men va f-n är det som händer??? Har också varit ifrån blogland ett slag och blev chockad och förbannad när jag läste om vad som hänt.Snacka om att denna individ behöver skaffa sig ett liv!

Rita sa...

Tess,, ett ip nummer är inte anonymt, utan en offentlig adress till en datoranvändare, som göms av ett bredbandsbolag,,,,han piraten, kan inte anmäla nått i detta fallet,,det står mej och alla andra fritt att lägga ut ett ip nummer,,, däremot får inte bredbandsbolaget uppge ipnummrets personuppgifter!

Monica sa...

Helt rätt av dig. Du måste berätta uppföljningen - hur det går. Vad Telia gör åt saken. En varning bara eller vad är det egentligen som händer vid ett sånt här fall.

Det är riktigt läskigt det som hände i Mamselamsens blogg. Och i din.

Rita sa...

Monica,,,om det finns nått som polisen anser vara åtalbart,, går man den vägen,,,men bredbandsbolaget ger ip (piraten) en upplysning/varning om att han är anmäld, i detta fallet tror jag det bara blir en varning,, MEN det brukar ofta räcka,, för innehavaren av ip, i detta fallet, blir varse att det händer nått när man är dum och att identifiering av han/henne/dennes dator går att hitta. Brukar ge dom anonyma dumbommarna hicka! Men jag tycker det är märkligt att inte ALLA vet att man lämnar sitt ip nummer på alla sidor man minglar in på!
Förlåt BATBUT att jag svarar i din kommentatorbok!! (Å jag vill ge Tess ett bättre längre svar)

rita sa...

PS, till Tess (som inte vet mycket om pul, och till batbut och alla andra)ett lite utdrag ur pul:
Undantag gäller för personuppgifter som behandlas enligt särskild lagstiftning, t.ex. hos vissa myndigheter, samt för sådan behandling av personuppgifter som en fysisk person utför som led i verksamhet av rent privat natur. Det innebär t.ex. att en enskild person kan föra elektronisk dagbok eller register över vänners och släktingars adresser. Även en enskild persons ord- och textbehandling samt kommunikation med elektronisk post faller som regel utanför lagen.

ALLTSÅ personuppgifter,,,!!! Detta handlar om ett ip nummer och INGET ANNAT!
Så, pirat kanske kan va lugn en liten stund till,,,när det gäller sin "person", men med rätt kontakter går det att spåra!
Till Tess,, om batbut lägger ut namn och adress,, inte ens då kan pirat göra ett skit åt det,,,,anmäla för vad??Att han/hon är dum?? NÄ håller inte.
Tror jag får blogga och få sprida lite kunskap om ip,,, ni verkar ju inte fatta nått,,, batbut flåt.
Men jag bir vansinnig över sånt här trams,,,Pirat i all ära, men Tess fick mej gå itaket!

gagga sa...

Va?

Detta var inte Rita!

Batbut! Nu åker jag till skolan o kommer inte att lämna kommentarer förrän ikväll!
Håll ställningarna!
Kram!

nita sa...

Bra gjort att anmäla den där piraten!!! Tråkigt när man måste sitta och fundera på vem som har skrivit kommentarerna! På honom (/henne)!

Något helt annat;
Mats Olsson sitter i TV och pratar sport just nu! Så helt bortrest på semester är han tydligen inte! (Varför inte i tidningen?)
Kram!

Lyckliga Grodan sa...

jag såg hos mamsen att denna orm även använt mig i sina kommentarer.. tröttsamt.. och trist
helt rätt battis att lägga ut IP-numret..
mitt förslag är att vi bloggar vidare.. pirater ska inte få nöjet att se våra bloggar blekna..

gagga sa...

Har väl ett annat IPnr nu när jag är på skolan. Ville bara testa så du kan kolla tid o nr åt mig när jag kommer hem. Vi hörs i kväll. Kan ju inte låta bli att gå in o kolla under mina raster.

Kram/M

Batbut sa...

Gagga, har mailat Dig!

Har även anmält piraten till Bloggportalen, så kanske de tar upp problemet som en allmän varning.

C U tonight! Nu ska jag jobba så svetten lackar *s*

Monica sa...

Fick se att ip-adressen börjar på samma sätt som min men kunde andas ut när de sista siffrorna inte stämde. Körde Ad-aware och har haft "hijack attempts" men jag tror förstås inte att dessa kidnappare har för avsikt att logga in och kommentera som redan befintliga bloggare. De har nog mer ekonomiska intressen.

Hoppas i alla fall att allt ordnar sig och att "piraten" får några ordentliga smällar på fingrarna.

gagga sa...

Tack Batbut! Når inte min mail förrän ikväll/ja du vet

Monica sa...

Kanske ska säga också att jag har en fast ip-adress:
81.233.42.11
Så att jag inte blir misstänkt med tanke på vad jag skrev här ovan...
Usch, det är olustigt, det här.

Rita sa...

ANG ip nr har jag gjort en liten avhandling åt er hos mej!