måndag, september 05, 2005

Tillbaka till vardagen

Efter en händelserik helg fylld av pirater och annat löst folk, har nu vardagen infunnit sig. Trots att jag försöker intala mig att jag är en flexibel person, har jag upptäckt hur beroende jag är av rutiner. Håller mig liksom på banan och ser till att jag gör det jag behöver.

Det där frimärket jag blev i bloggen tidigare, vet jag inte om det stämmer. Känner mig mer som ett fyrkantigt paket, med raka räta linjer.

Lite sjunk har det blivit efter händelsen i helgen. Vet att det känns fånigt, men det har verkligen lagt sordi på blogginspirationen.

Egentligen är det tragiskt, att det finns människor som utan eftertanke (får vi hoppas iaf) går in för att förstöra för andra. I detta fall vårt oskyldiga bloggnöje, men det förekommer även i andra sammanhang där spåren sitter i längre.

Vad är det som gör att vissa människor tycker sig kunna sätta sig över vanlig moral och etik? Är det samma bakgrund som gör att vissa människor inte orkar bry sig om det som är fel i samhället? Som kör principen "sköt Dig själv och skit i andra".

Tänk om vänlighet, moral och etik blev populära egenskaper igen. Vad mycket trevligare vårt samhälle skulle vara.

Respekt är ett väldigt viktigt ord, men förknippas i mina öron med självupptagna människor som kräver respekt för sin egen person och glömmer sina egna skyldigheter mot andra.

Men fan om jag tänker låta negativa krafter styra mitt liv! No way! Jag kommer att blogga i tid och evighet, om allt och intet. De som inte gillar mina bloggar är välkomna att antingen kommentera dem eller ge fasiken i att läsa dem. Men INGEN ska komma och förstöra detta nöje för mig!

6 kommentarer:

Ilva sa...

namen Batbut-du med nastan. Forst Berlin -36 kommentarer fran Gagga pa bloggen o sa ar du nastan nere ocksa MEN VAD AR NU DETTA!?!
Jag blev ett paket i testet o tycker nog inte att det var direkt smickrande men jag laste inte vad det innebar for jag blev genast suuur.

gagga sa...

Bra talat Batbut!
Ilva fick mig att lägga in ett collage igen o jag känner att nog attan ska vi igång igen. Men något är förstört. Kan inte riktigt sätta fingret på det. Men känner mig mycket misstänksam o ännu mycket besviken.

Lyckliga Grodan sa...

bra talat, men bloggisar.. låt inte pirater i farvattnet bestämma rutten för färden, eller farten heller för den delen..
blogga som vanligt..

och förutom mitt motto om att alltid ta ut glädje i förskott har jag med en åsnas envishet hävdat i många år att just vänlighet är en särdeles underskattad egenskap..
och det står jag för

Cornelia sa...

Vänlighet, empati kanske ännu mer, att tänka sig för lite, inte såra med obetänksamheter. Då blir det lite trevligare, lite snällare

nita sa...

Jag gillar dina bloggar OCH vill fortsätta läsa dem OCH kommentera dem! Så fortsätt blogga SNÄLLA! Du är läsvärd!

Batbut sa...

Tack alla! Så lätt blir det inte att få tyst på mig *S* Jag fortsätter med en dåres envishet, min tillfälliga depp är över *s*