söndag, september 25, 2005

Snacka om hundliv!


Ibland kan man känna sig lite trängd, minst sagt. Jag är något av en kamelont, och brukar kunna smälta in i de flesta sammanhang.

Men även solen har sina fläckar, och så även jag. Ska jag vara riktigt ärlig så är jag lika fläckig som en dalmatiner, det som talar för mig är att jag är snäll. I alla fall när jag inte är bitchig, vilket kan hända ibland. Eller ganska ofta om man frågar stortrollet.

Men det kan vi låta bli, att fråga honom alltså. Äsch, cut the crap och kom till saken!

Kvällens anektdot från Batbutistan förtäljer följande tankeväckande historia:

Var inbjuden på en sponsorfest, som skulle äga rum med studenter från Tekniska Högskolan. Enda ledtråd jag fick var att ALLA höll tal, så jag förberedde ett lite halvekivokt tal, baserat på teknikens olika finesser. Enligt initierade källor var dresscoden på teknis ganska leisure, så jag stolpar iväg i raffig svart top, boots och jeans.

Och kliver in i en smokingmiddag med långklänning! Uppenbarligen var det inte Teknis utan Handels som middagen hölls för. Kände mig som en pingvin bland ett gäng påfåglar. Min bordskavaljer höll god min, fyllde på mitt glas som den gentleman han var och jag drack.

Så började talen, och här var det inte läge med några ekivoka historier av teknisk natur inte. Här hölls det hög klass, spirituellt som fasiken och den ena vassare än den andra. Och så blev det min tur. Lite lätt förfriskad, totalspänd av att vara "helt fel" ställer jag mig upp och förväntansfulla ansikten riktas mot mig.

Ställer mig upp, inser att huvudet är totalt nollat och har ingen aning om vad jag ska säga. Så blixtrar det till och jag hittar en clue, öppnar munnen och ut kommer...... en rap!

Som en parantes kan sägas att det slutade lyckligt. Jag fick även komma året därpå.

17 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

du är en sann hjältinna.. darling you...
klart du fick komma tillbaka

rita sa...

Låter som en trevlig tillställning! Å du, vilket härligt kort!

Humlan sa...

Men Du, Stackars lilla voffs!
Å stackars dig, men du verkar ha talang för att klara dig ut de flesta situationer, där jag tror att jag hade dött...eller svimmat...eller sprungit iväg eller...

Cornelia sa...

Tror inte jag hade fixat det lika bra.

Gnosan sa...

HA ha ha ha ha*

Hur länge får jag skratta ?

Skönt att du fick komma tillbaka...
Förlåt om jag skrattar men jag såg dig som på film...anar att det itne var lika kul i verkligheten men du verkar ha funnit dig väldigt väl..kram kram mvh G

I Jennys värld... sa...

...och så blev tårarna till skratt! :-) Fick du till något bra tal, eller nöjde du dig med en rap? :-)

Ilva sa...

Underbart Batbut! Det ar precis sant som man skall gora pa sadana dar pretentiosa tillstallningar! Fast jag ar glad att det aldrig har hant mig om jag skall vara arlig men nu maste du ju tala om hur du tog dig ur situationen och vande den till din fordel!

Batbut sa...

Ärligen så kommer jag inte ihåg mitt tal, för det blev svart i skallen. Men efter vad jag hörde från omgivningen så lyckades jag iaf hyffsat väl. Hade dragit ngt om en katt bland hermeliner, drivit lite med upperclass stuket (på ett snällt sätt) och utmålat mig själv som "flickan från landet". Allt med stor charm såklart...*s* (det här var när jag var ung och vacker *asg*)

maruschka sa...

Herregud, jag hade nog grabbat närmaste kniv och begått harakiri?...*ryser*

SANDRA sa...

men herregud!
Och vilken hysetriskt rolig bild!!
:D

Alex sa...

Gud vad skoj.....det är ju dig de kommer att komma ihåg som det positiva från den uppenbarligen rätt trista fest det verkar ha varit.....det är ju folk som dig man behöver för att överleva såna kalas... :-)

Batbut sa...

jo tack, men varför är jag alltid den som fixar sådant? *s* På ett bröllop lyckades jag tappa klänningen... vet dock inte om jag törs ta den historien...*s*

Cornelia sa...

Jo, ge oss ett skratt till!

maruschka sa...

Batbut, du brukar vara bra på sånt här:
...alltså, mitt blogger ser helt tokigt ut, JÄTTESTORA fonter hos alla utom hos mig själv...fattar ingenting, vad har hänt?
Och det går inte att ladda upp bilder heller, vad är det som händer?..*suck*

tanten sa...

...dom kanske trodde du gjorde det med flit?...*skrattar*

Bloggkossa sa...

Du är modig du!! Själv hade jag svimmat både före och speciellt efter "talet"..

B*i*g*g*i*s sa...

Shit, vilken panik! Men pretentiösa typer behöver ganska ofta en rap rakt upp i ansiktet. Och ta sig själva med en klackspark lite oftare! Det gjorde du bra!