söndag, september 18, 2005

Vilodagen i Batbutistan

Vaknar på morgonen och sätter ned fötterna. Inser att det som känns som en mjuk fin gräsmatta är en armé av dammråttor, som rustat sig för krig! De har invaderat vårt hem och finns överallt. Likt små gerillasoldater dyker de upp bakom soffan, under bordet och mest mysko av allt - i mina tofflor!

Inser raskt att här är det inte läge att vara passiv och fredsälskande, utan fram dem storsläggan. Dammsugaren gör sin entré och genom mycket väl genomtänkt strategi har jag raskt vunnit slaget, om än ej kriget. De jävlarna lär komma tillbaka!

M a o har jag dammsugit idag, eller som vi säger på engelska - I have been dustsucking! (låter lite roligare då)

Som den goda husmor jag är har jag instruerat stortrollet att laga lunch, själv har jag lyckats klä om matstolarna i raskt takt. Zack, zack, zack så satt det nya tyget som en smäck. Fyllde sedan på med lite klädlagning och strykning, det senare dock under stark protest eftersom det ofta slutar med läkarbesök för min del. Under över alla under, inga skador so far!

Eftermiddagen har ägnats åt att samla energi till att attackera garderoberna! En smygattack för att rensa under shorts och linnen, för att bereda plats åt höstens nödvändigheter. Ut med allt raffigt och romantiskt, fram med mameluckerna! Nu rustar vi för vargavinter.

En liten troll logik kan alltid vara på sin plats:

Mamma troll: varför slog Du lilltrollet?
Mellantrollet: för hon tänkte vara dum.
Mamma troll: men hur vet Du det? Hon kanske inte alls skulle vara dum.
Mellantrollet: Men mamma (hennes favvofras), egentligen är det ju bra för om jag väntat till hon var dum så hade Du blivit arg på oss båda. Nu är Du bara arg på mig ju!

Nu ska jag laga lasagne, om det är någon som undrar. Och om ni inte undrar så ska jag laga det i alla fall. Och dricka rödvin! Shiraz på min ära.

13 kommentarer:

rita sa...

Lasagne OKK vin,,,,jag kommer direkt!

Monica sa...

"Dustsucking" - ha ha!

När jag jobbade som aupair i England funderade jag ofta över varför man skulle "hoovra" istället för att använda "the vaccumcleaner". Det är som om vi skulle electroluxa istället för att dammsuga. Lite knäppt, anser jag.

Cornelia sa...

Jag hann inte till garderoberna idag, har mest tvättat och undrat var jag ska göra av alla böcker. Men mat och vin lär det bli i alla fall.

Mette sa...

Åh lasagne och vin!!! Mmmmmmmmmm...

Fröken Svår sa...

Så ung, men redan så diplomatisk! Den tjejen är verkligen finurlig. Hur ska det bli när hon blir tonåring? Du får nog redan nu börja skriva ner viktiga strategiska fraser att bemöta henne med då. ;-)

SANDRA sa...

Dustsucking - den är bra!

Batbut sa...

Tyckte att min engelska var fin *s*. Och mellantrollet utmanar mig hela tiden, ingen idé att ha några schablonsvar här inte.
Det bidde både vin och lasagne över - gott! Någon som är sugen?

Lyckliga Grodan sa...

jag kommer.. storgrodan är borta.. och då blir det för eländigt med mathållningen.. och vinet har jag druckit upp redan..*studsar iväg*

Batbut sa...

Välkommen Grodan!

rita sa...

Grodan,,,,än jag då,, jag var först! Eller är jag utmobbad,*surar*

Batbut sa...

Rita, jag var ju hos Dig personligen och bjöd in Dig - gills inte det eller är Du bara kinkig? *s*

Anna P sa...

Hos oss varken dammsuger eller dustsuckar man, vi tar fram snabeldraken!!
...och visst kan man ha lasagne som förmiddagsfika?!

Batbut sa...

Absolut, lasagne fungerar alltid. Shiraz också *s*
Välkommen förresten, tror inte jag "sett" Dig förrut. Hoppas Du kommer tbx