söndag, september 04, 2005

Patetiskt!

Någon har kommit på det mycket patetiska nöjet att surfa runt och lämna spydiga kommentarer på bloggar, i andras namn. Jag själv har bl a blivit drabbad.

Jag säger tillräckligt med dumheter själv, utan att andra behöver göra det åt mig! Men rena elakheter brukar jag försöka undvika.

Hoppas att de som genom bloggen känner mig kan genomskåda de falska kommentarerna. Och kanske t o m ha överseende med den patetiske lille varelse som ägnar sig åt sådana nöjen.

28 kommentarer:

Fröken Svår sa...

Oj! Men hur vet vi nu vem som är vem? :(

Ilva sa...

Det ahr fatt mig att undra om det inte ar samma pers som mojligtvis har lagt in Mamsens kommentarer o att det ar sa enkelt att mamsens adsl inte ar uppkopplat....ellr???

batbut sa...

kollar bara hur man gor for att signa in som nagn annan

Ilva sa...

Precis, det dar var jag ilva som gjorde, inte batbut! Hur enkelt som helst.....

Lyckliga Grodan sa...

jag har också fått såna kommentarer, jag tror man ska ignorera de helt.. åtminstone har jag inte fått några fler sedan jag började med det.
jag tänker att det är synd om människor som inte har bättre nöjen än sånt.. och jag tänker inte slösa energi på de stackarna...
kan man signa in som nån annan? det visste inte jag.. kan man skydda sig mot det.

Ilva sa...

Det funkade hur latt som helst. Nu ska jag ut och lamna falska kommentarer till alla mina bloggisar :D

Batbut sa...

Tror som ni, vi struntar i den patetiske lille personen som enbart är ute efter att få uppmärksamhet och så missämja. Aladåberna rules! *S*

Ilva sa...

Jag har ju halsoscan o dar ser man datorns ipnr vilket gor det svarare men det hindrar ju inte fran att de kan anvanda mitt namn hos andra... Sa om ni far sura o elaka kommentarer fran nagon som ni kanner sa vet ni att det inte ar sant!!

Lyckliga Grodan sa...

jag fattade inte ens vad det handlade om förrän jag läste ilvas tjuvkopplingskommentar.. Va fräckt.. jag trodde du skrev om de töntiga anonyma spydiga kommentarerna som kan komma. Kan man förhindra det på nåt sätt..

Piraten sa...

Ni kan vara lugna, kommer inte att störa Er mer. Ville bara se hur anonymiteten är både negativ och positiv i denna nya värld.

Statement: Mamselemamsen slutar inte blogga! . Det var jag som utsåg henne till trådstartare av detta elaka experiment.

Lycka till i framtiden

Alex sa...

Skrev detta på Mamsens blogg:

Men nu börjar jag undra lite....ifall det är ngn som lämnar kommentarer i andras namn....kan han då inte också gjort det som Mamsen här bland kommentarerna....för varför skulle Mamsen bara säga att hon slutar i en kommentar....och inte förklara i ett inlägg.....det är inte likt henne....eller??? Och eftersom alla tog det mkt allvarligt så var idioten som skiver i andras namn tvungen att göra det mer iögonfallande....för att märkas....alltså lämna kommentare i fler namn......För om Mamsen har datorn ikopplad visst sjutton skulle hon säga adjö på ett bättre sätt??? Än bara en kommentar bland många i sin egen blogg.....

Alex sa...

Piraten:

Så skoj du är.....Har bara en sak att säga....HOPPA ÅT HELVETE!!!!

Alex sa...

Och jag ser nu att jag är sen med att koppla som vanligt.....

Alex sa...

Men å andra sidan så innebär det att Mamsen kan spåra lilla Piraten eftersom hon får alla IP.adresser i sitt räkneverk.....så vi kanske kan få reda på vem han är.....

Batbut sa...

Alex, jag har oxå IP adressen... You want?

Batbut sa...

Piraten, okej att man ger sig på experiment men när man är placerar elakheter i andras namn (som Du gjorde med mitt hos Mamse) så är det klart lågt! Och kan näppeligen tjäna ngt som helst experimentiellt syfte, anonymt eller inte. Kan enbart skapa osämja och det hoppas jag verkligen inte var Din mening?

Alex sa...

Men anmäl honom då ifall du har IP: Det är faktiskt bedrägeri och urkundsförfalskning......jag vill se blod flyta.....ok....om det varit ett experiment.....men han måste ha kollat in Mamsens blogg och sett att hon var borta.....och sedan är inte elakhet = experiment.....För då hade killen varit smart nog att dölja sin IP Han är en jäkla skit utan vare sig medkänsla, intelligens eller ngt annat man kan finna hos en bra människa.....jag är asförbannad.....

Och yes jag är en äkta skorpion.....när folk jävlas med mina vänner blir jag vansinnig....så jag vill ha hämnd!!!

Batbut sa...

Bra Alex! Gillar när folk har humör och reagerar. Borde kanske anmäla honom, tror det

Rita sa...

Håller med Alex,, då blir jag vansinnig!! Men UT med ip-nummret här,, vi alla borde ha det på våra sidor!!! Som varning!!
MEN hos mamsen verkar det borta!! Har jag fel??

Alex sa...

Japp, Ge oss IP:nr så vi kan lägga ut varningar.....och ge betalt för gammal ost....för det var ren och skär elakhet....inget annat....

Bloggblad sa...

Batbut! Var lugn - eftersom jag är "gift med en dator" och vet hur lätt det är att ta sig in överallt - var min första tanke att nån hackat in på din signatur. Trodde inte för en sekund att du bär dig illa åt.

Dessutom tror jag att vi känner igen varann rätt väl på tonen ändå nu. Och det första jag tänkte på var att Mamsen inte brukar underteckna med signatur... och det var inte likt henne heller att göra så.

Men det var bra att veta att man kan bli utnyttjad... Vilket trist liv man har om man njuter av att sabba.

Alex sa...

Alex här igen....Men jag har upptäckt att det är kommentarer som försvunnit....kommer inte ihåg om det är hos dig...eller om det var hos mamsen......för det var ngn som höll med om din "falska" kommentar om att mamsen var trist.....men nu finns den inte längre.....så jag undrar kan man plocka bort kommentarer hos andra än sig själv när de väl är publicerade???

Batbut sa...

Enda IP nr som varit inne samtidigt som Piraten hos mig är ett som slutar på 17 och så lite bokstäver. Ngn av er som har det? Annars lägger jag ut IP nr här om en liten stund

Alex sa...

Detta är min IP

80.103.117.139

Batbut sa...

Okej Alex. I can c u *s*

Fröken Svår sa...

HALLÅ!!!

Den första kommentaren är inte min!!!

Hur går detta till???

Vem f-n sitter och använder andras id? Jag är riktigt förbannad nu.

Jag skulle gå in och läsa vad som skrivits om detta då jag trodde att det var en omöjlighet. Ser då att den första kommentaren är skriven i mitt namn!!!

Så du kan checka IP-numret mot den kommentaren.

LÄGG UT IP-NUMRET SÅ FORT DU KAN, FÖR NU ÄR DET NÅN SOM HAR SKITIT I DET BLÅ SKÅPET!

Terése sa...

Här är man borta några dagar från datorn och får en chock! Hur kan man skriva kommentarer i andra människors namn!? Bra att du (och flera) reagerar!

msl sa...

Det går att ändra i inställningarna för kommentarerna så att endast registrerade användare kan kommentera. Då går det inte längre att "kidnappa" en identitet. Det "Piraten" har gjort är att han under "Choose an identity" har valt "Other" och sedan skrivit in en vedertagen signatur och länkat till personens hemsida. Han kan avslöjas genom att man för muspekaren över namnet; i statusfältet längst nere till vänster syns då (om signaturen är falsk) en webbadress eller (om den är äkta) en länk till en blogger.com/profile. Det är skillnaden på t.ex. Fröken Svårs första och sista kommentar.