torsdag, september 15, 2005

Frankrike i grått


Jag har alltid gillat Rivieran, trots dess snobbism och ibland främlingsfientlighet. Jag har alltid hittat något att njuta av. Rivieran tilltalar mig helt enkelt.

Denna gång upptäckte jag återigen nya sidor, det grå och vardagliga, i ett regn som öste ned värre än någonsin. Nya utmaningar ställdes och jag såg med fräscha ögon på invanda saker.

Den soliga, gyllene kusten var dränkt i en grå dimma, och vattenångorna steg. Lite spöklikt och otillgängligt, hemlighetsfullt.

Lite som "you think you know me, but you ain't seen nothing yet"

6 kommentarer:

maruschka sa...

...Har inte varit på den franska Rivieran, Italienska och (på den tiden) Jugoslaviska dock, men om jag någon gång blir miljonär då ska jag åka till den franska och bara vara snobb!!!..*s*

Ilva sa...

har du laddat ner Picasa kanske? Fin bild, rakt in i dimman!

Humlan sa...

Det är verkligen "dimkänsla" i bilden.
Bravo!
Även om du gick miste om sol, värme och solstolar, så fick du ju något oväntat med dig hem.
En ny stämning, ett nytt ljus...

Cornelia sa...

Jag har under en tågluff för länge sedan sovit på stranden i Saint Tropez. Det var inte så värst snobbigt, bara sandigt.

Den grådisiga bilden är väldigt vacker.

Theron o familj sa...

Det såg sannerligen grått och dimmigt ut..

Batbut sa...

tackar tackar! Lekte lite i Picasa och fick fram den diffusa, skuggiga och dimlika känsla som livet ibland kan ge. Lite oklar men ändå vacker och inspirerande. Det är faktiskt 4 bilder i en! Och Mette, jag tar det som en komplimang *s*