tisdag, augusti 16, 2005

David och Goliat

Likt ovanstående herrar förs en ojämn kamp i Trollskogen. Kombatanterna är Batbut versus Luther, och den lilla jäveln Luther vinner all the time!

Kan någon inte komma hit med en förtrollad dryck à la Skalman, och så blir allt lugnt & fint igen. Jag förstår inte varför jag slaviskt måste hetsa upp mig och gå igång, börja oroa mig innan saker och ting överhuvudtaget har hänt.

Jag går efter någon mysko cykel (och den har INTE med hormoner att göra), är hur lugn och fin som helst i flera veckor (okej då, lite överdrivet men några dagar är det iaf). Och sedan vaknar jag en morgon med ett stort svart moln över huvudet. Inga halvfulla glas här inte, utan tommare än tommast. Så segar jag mig sakta uppåt, börjar hitta lite harmoni i livet och så swojs. Peaken kommer och jag är hur lycklig som helst, allt känns möjligt och problemen är som det så fint heter, utmaningar.

Dalar sedan sakta ned till normal nivå, och så kommer det STORA hålet. Bump, rakt ned bland de halvtomma glasen igen. Är det normalt eller ska jag låsa in mig?

Nu undrar jag vad detta kan bero på. Som vanligt har jag några väldigt vetenskapliga teorier till hands:

1. Planeter och asteroider har fått fnatt, snurrar runt som ett gäng yra höns och det påverkar hur månens dragningskraft inverkar på mitt humör
2. Jag har en liten lätt tendens att överdriva
3. Jag praktiserar inför övergångsåldern
4. Det kalla kriget är tillbaka och östländerna sprayar neggo gas över min Trollskog, för att utröna hur det lyckliga trollen blir påverkade
5. Någon där ute avundas mig mitt totalt perfekta liv, och har gjort en liten woododocka som personen ifråga fullkomligt perforerat med illagörande nålar

Tar tacksamt emot fler teorier som vanligt

9 kommentarer:

The Female Dinousaur sa...

Batbut, jag kan bara säga det med tre bokstäver: PMS.

Batbut sa...

Can't do, not anymore. Nytt försök! *s*

The Female Dinousaur sa...

Eeeeeh - (h)järnbrist?

Theron o familj sa...

Jag gissar på punkt nr.3!
Eller chokladbrist!

Vi på Kantarellen sa...

Näää... jag kan ha det så där ibland. Jag har teorin: "När det är som bäst, är katastrofen som närmast". Kan det vara så?

För det mesta är det bortkastad tid, eftersom inget katastrofalt händer.

Bloggblad sa...

Humörsvängningar förekommer i den ädla tid av tjejbrus som du kanske är på väg in i... tycker mig känna igen en del.

Vi på Kantarellen sa...

Övergångsåldern? Jag har ALDRIG varit sån. Kanske höra med Stephan också.:)

Cornelia sa...

Jag får ibland maniska ryck innan jag ska ha mens och sätter igång med JÄTTESTORSTÄDNING, men ibland är det svarta hålet som gäller. Jag har inget bra svar..vet inte när övergångsåldern inträffar eller hur länge den håller på.

Batbut sa...

tack för alla teorier, men jag tror jag hitta lösningen! Se min blogg som kommer efter. Så är det nog, en konspiration!