tisdag, augusti 30, 2005

Mesproppar!

Undrar vad som ska få oss lugna och sansade svenskar att gå i taket? Jag tycker vi är ena jävla mesproppar! Inklusive undertecknad, jag reagerar hemma på kammaren och i diskussioner med vänner. Men sedan då? Går jag ut och protesterar, gör något? Icke sa nicke, jag lägger mina 100:- per månad i insamlingsbössan och tror att jag köper mig fri.

Det är en del ruttet i det här landet som borde kunna fixas till, med enkla medel. Vanligt folk måste tordas gå på gator efter 17.00 eller är det en utopi? Istället för att ta i med hårdhandskarna och säga "Stopp, här går gränsen" så mesar vi runt med förståelse och pedagogik! Jo jag vet att jag är intollerant och generaliserar, men hellre det än ingenting!

Vad är jag så upprörd över då? En hel del, bl a:
1. Rattonykterhet (se tidigare inlägg)
2. Pedofiler - kemisk kastrering!
3. Barnomsorgen - mer pengar till barnomsorgen NU! Det är våra framtida vuxna vi pratar om, som riskerar att få stressymptom som BARN! Hajar ni? Stress som barn, när livet borde vara enkelt och lekfullt. Helt sjukt!
4. Vården i stort - mer pengar NU! Ska människor få dö i en korridor på ett sjukhus utan att någon märker det? Är det normalt och vettigt?
5. Skolan - är det eleverna eller lärarna som ska bestämma i skolan? Respektera våra barn, självklart! Men de måste också lära sig respekt, för omgivningen, äldre och sig själva. Det är INTE UNDER NÅGRA omständigheter Okej att tilltala varandra med könsord och tro att det är ballt! De barn som gör de har föräldrar som missat något väsentligt i sin uppfostran!
6. Föräldransvaret - barnen är VÅRT ansvar. Inte samhällets, inte skolans, inte förskolan osv. Visst, vi jobbar gemensamt med dem MEN DET ÄR VI FÖRÄLDRAR som har det yttersta ansvaret. Och tycker vi inte att något fungerar - PROTESTERA!

Usch, nu kom jag igång rejält. Måste fått en adrenalinkick av allergimedicinen! Denna upprörda lilla fladdermus som äter getingar till middag ska nu gå och lägga sig!

Tack för ordet!

10 kommentarer:

Ilva sa...

Lyckades du somna? Efter adrenalinet?

Batbut sa...

yes I did, vid 1 snåret. Trollet var snäll och tog småtrollen till skola & dagis. Idag jobber jag hemifrån så jag kan sitta här i pyjamasen och mysa. Måste dock ha disciplin.. inte bara blogga!

Theron o familj sa...

Bra rutet batbut!

Anonym sa...

Jo, en gång agerade det svenska folket. Det blev fullständig folkstorm när SVT hade planer på att stryka Tjuren Ferdinand från Disney´s julprogram.

Batbut sa...

skönt att jag inte skrämmer bort er när jag ryar, men jag är lite nyfiken på afp763389 som lämnar så kryptiska meddelanden här och där. Och jag HATAR att vara nyfiken. Om det är ngn jag känner, ledtråd tackar! Annars, kom ut ur garderoben - jag bits inte

Sallin sa...

Bara att hålla med!

Anonym sa...

Det finns så mycke i detta "system" som gör mej vansinnigt ilsk,, men vad gör jag åt det?? Ingenting! För ett tag sen läste jag om "designet baby",, å det blev droppen för mej,,,jag blev så arg så du kunde steka fläsk på mej! Men det enda jag gjorde var att skriva om det på hemsidan,,,vad kan man göra???

Batbut sa...

vad man kan göra är nog massor! Man kan strejka - ex.vis alla småbarnsföräldrar VAB.ar på en och samma dag! Som en protest för dagissituationen. Ingen kan komma åt det. Alla "vanliga" människor ger fan i att handla på bolaget i 1 vecka som protest för rattonykterheten, det lär svida i stadskassan.
Man kan gå protestmarsch över hela Sverige. Man kan skriva protestlista och skicka in. Om alla svenskar skickar in en anmälan till EU domstolen om ex.vis övergrepp på svenska folket lär det nog ge gehör både här och där.... Persson lär få stå med brallorna nere och skämmas rumpan av sig!

Anonym sa...

Jo, det skulle hjälpa, och jag skulle ställa upp direkt. Men jag tror tyvärr inte att svenska folket kan "stå enade"!!

Batbut sa...

Vi kan väl starta en budkavel... eller ngt liknande. Se vad det leder till. Om inte kanske media tar upp det och då kanske ngn reagerar