söndag, augusti 21, 2005

Alltid lär man sig något

För det kommer alltid en morgondag. Ibland är det bra, och ibland lite mindre bra. Just nu är det lite mindre bra, men äntligen kväll och jag kan somna med gott samvete.

Som den borne festprissen och rutinerade två barnsmamman vill jag delge er följande, oerhört viktiga lärdom:

Anlita proffessionell barnvakt som besitter visst ordningssinne, lite inte på släktens yngre förmågor - detta missade vi fatalt vilket innebar att stortrollet däckade i soffan 01.30 och lilltrollet med kalasbyxorna på

Se till att barnvakten sover över och tar morgonpasset alternativt förbered barnens frukost och favvovideo kvällen innan - konstigt, detta missade vi med. Stapplade upp efter 3 timmars sömn och kände knappt igen trollen. Det var lite underligt

Som småbarnsförälder är det ok att gå hem innan festen slutar, man måste inte stänga baren - jepp, även detta gick vi bet på. Till vårt försvar imundigades det alkoholfattiga drycker, men ändock

Skaldjursallergiker för besinna sig när Skagenröra serveras, räkor är en typ basingrediens i denna rätt - försökte förgäves intala mig att det är skillnad på räkor och räkor. Det är det inte!

Silvertejp bör avlägsnas direkt efter hemkomst, och dykardräkten likaså - kan säga att det är tufft att skala av det efter 3 timmars sömn med allergisvullet ansikte. Det finns bättre saker att ägna en söndagsmorgon åt.

Drick gärna alkohol, och förmodligen i större mängder än vad jag gjorde - chansen är stor att man fortfarande är lite lullig när man vaknar. Det är klart bättre än att vara bakis!

Dansa är kul, dansa mycket är ännu roliga, dansa hysteriskt är kanon men ge fan i flamenco om ni inte är utbildade - förstår inte varför jag kan allt med lite vin i kroppen, men det sydlänska temperamentet smattrade värre än klackarna igår. Kan väl säga att mina knän och jag är inte helt ense om att fortsätta vårt långa förhållande, knäna funderar på separation!

Hade en liten svag tanke om en före och efter bild på mina charmanta fötter, men insåg att min tid som bloggare raskt skulle ta slut. Tror inte att folk har lust att glutta på mina söta tår mitt i söndagsmiddagen - och så lär jag väl drabbas av dessa förbenade fotfetischister igen!

Nu tar jag min sönderdansade, allergiskakande, lite lätt bakfulla kropp och stupar i säng. Ska sova för Kung och Fosterland, för Sverige i tiden.

9 kommentarer:

Ilva sa...

sent skall syndaren vakna fast jag tycker nog att man skall gora om det till 'sent BÖR syndaren vakna (for att inte vara bakis)' eller???

Batbut sa...

absolut, men synd att trollen inte följde den parollen. De väckte mig 07.10 imorse och maken var INTE mutbar. Försökte med alla medel, men det vara bara att pallra sig upp. Jag är nog inte 20 längre, fast jag tror det ibland *S*

Ilva sa...

Vadda? Ar vi inte 20 langre????!! Na nu har du allt raknat fel...
sjalv har ju aldre syskon sa far ta hand om den yngsta-det galler att fixa det for sig!

Vi på Kantarellen sa...

Låter faktiskt som en jätterolig fest!

Batbut sa...

Ilva, I hate to break it to you - våra sinnen må vara 20 men kroppare något äldre *s*. Har Du sett att jag lyckats med bilder "sträcker stolt på mig".
Mamse - det var hur roligt som helst. Vi startade med poängjakt, så jag började kvällen med att bygga isskultpur på fiskdisken på COOP, klättrade i träd iklädd högklackat och klänning samt satte på mig dykardräkt på gågatan (riktig dykardräkt!)

The Female Dinousaur sa...

Det kostar att ligga på topp, Batbut! :-)

Batbut sa...

Biggis, tro mig - idag vet jag *s*. Men Du skulle sett vilken fin version av "I feel pretty" jag drog igång igår. Det var efter flamencon *s*

Lyckliga Grodan sa...

det låter som du haft dig en riktigt trevlig kväll battis.. och som man bäddar får man ...ja du vet

jag älskar överdrifter.. jul, fest, sömn, sprit.. name it.. jag är med

Lyckliga Grodan sa...

jag glömde nämna mat, böcker förstås....