onsdag, augusti 24, 2005

Tålamod är en dygd

Och den har jag helt lyckats missa! Ska det ske ska det ske snabbt (kolla så mysko det ser ut skrivet). Fast ibland kan den egenskapen åsamka smärre missöden.

T ex när man målar så får man det stora nöjet att kolla färgen torka i 3 timmar, innan man målar en andra gång. Men det skiter jag högaktningsfullt i, när jag tycker jag väntat länge nog drar jag på omgång nummer 2. Stortrollet påstår att det är därför det blir bubblor i färgen, men jag tror det är fel på färgen!

När man kör bil är det inte alltid bra att ha bråttom. Backa är bra att kunna, bromsa är bättre för annars blir det fula märken på bilen. Pelarna i garaget har en tendens att flytta på sig i de mest oväntade stunder.

Eller som när jag får en total energikick och sätter igång femtioelva projekt på en gång. Först sätter jag en deg, och medan den jäser så målar jag naglarna. Men jag har inte ro att vänta på att naglarna ska torka, så när de är nästan nästan torra smetar jag in färgningsmedel i ögonbrynen och ställer äggklockan.

Medan den tickar så stoppar jag fötterna i ett fotbad och ringer min far samtidigt. När samtalet är slut så har oftast äggklockan plingat, men det brukar jag missa så det blir bråttom in i duschen och då passar jag på att samtidigt göra en inpackning på håret. Renduschad som jag är är läget perfekt för en ansiktsmask, som får sitta i när jag målar naglarna en andra gång.

Nu kan jag även måla tånaglarna eftersom fötterna är lena som en minkpäls. Ungefär nu börjar degen vara färdigjäst så det är bäst att ta upp den och börja baka bullar. Mitt i kavlingen inser jag att håret håller på att torka, så det blir en dusch igen och då är ju tånaglarna inte riktigt torra. En ny vända med naggellacket när jag inser att bullarna står i köket och väntar, barnen ska hämtas på dagis och middagsmaten för införskaffas.

Det konstigaste av allt är att på någon jäkla vänster så fixar det sig! Bullarna blir klara, barnen hämtas och mat får de. Dock ser håret lite mysko ut, naglarna är väl inte helt perfekta och jag har otroligt mörka ögonbryn!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Batbut, alias, Jessica Boop,, du är otrolig,, jag skrattar ihjäl mej,,men, om jag jämför mej med detta inlägget är jag både dygdig och har en massa tålamod,, å det hade jag ingen aning om!!

Batbut sa...

Undrar om jag kan diagnostiseras som scizo? Fast jag har ett stort problem, jag gör allt på en gång och fort fort fort som fan!

Ilva sa...

Jag har snarare en tendens att ga i cirkel-borjar med en sak, kommer pa en annan grej som maste goras direkt och borjar med den, kommer pa en ANNAN sak som maste goras direkt och borjar med den o sa haller jag pa tills jag kommer tillbaka till den forsta som, om jag har tur, jag lyckas slutfora innan jag kommer pa nat annat....en mardrom.

Lyckliga Grodan sa...

puh, jag blev alldeles svettig av all den där aktiviteten. Jag är ju närmast att likna vid en väggmålning jmf med en batbut in action. Här händer det bara saker ibland.. och då ganska långsamt... fast å andra sidan har det tagit mig några år att komma på att det går lika bra, och känns dessutom bättre...

The Female Dinousaur sa...

Åh, du måste vara min hemliga syster, Batbut!

maruschka sa...

Usch, jag tycker alltid det brukar sluta med att det man VERKLIGEN skulle ha gjort, det är det enda som INTE blir gjort...*s*