onsdag, augusti 10, 2005

Grov generalisering om kvinnor

Måste ju fördela gracerna, eftersom jag hackade (lite) på männen häromdagen. En sak som slår mig ofta är hur biska kommentarer vi kvinnor kan ge varandra.

Ibland tycker jag att vi tjejer är missunsamma mot varandra. Om någon lyckats oerhört bra med något, eller gjort någon förändring i sitt utseende så fälls det oftast kommentarer kring det.

För mig finns det ex.vis vissa paralleller med en tjej som Victoria Silverstedt och en kille som Dolph Lundgren. Båda har slagit mynt av sin kropp och sitt utseende, tjänar grova pengar på det. Deras övriga eventuella fördelar kan jag inte uttala mig om, för jag har ingen aning.

Vad jag vill komma till är att jag ofta hör tjejer uttala sig om VS i förringande ord, som bimbo, silikonbrud osv. Har dock aldrig hört killar kommenterea DL på samma sätt, anaboltjur ex.vis.

Det är inte kroppsfixeringen jag är ute efter, utan varför vi kvinnor reagerar starkare och hårdare på den än männen.

Kan det bero på att det är mer vanligt förekommande bland tjejer? Eller att tjejerna är mer fixerade för att uppnå omgivningens beundrande kommentarer, medan killarna mer gör det för sin egen skull?

Synpunkter emottages tacksamt!

3 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

det här är svårt för jag har aldrig varit man, och kan inte jämföra. den missunsamhet som jag verkligen känner av är min egen gentemot andra.. och då skäms jag ju monumentalt.. men den finns där ibland.. både mot män och kvinnor..
jag har förmodligen vare sig utseende, karriärsambitioner eller social status som är något att avundas...

Batbut sa...

grodan, Du har ett sinneslag jag tror många avundas Dig! Oavsett hur utsidan ser ut verkar Du ha ett vackert inre, och dett räcker långt

Lyckliga Grodan sa...

för att vara groda är jag naturligtvis oerhört vacker från alla håll.. och det lät lite bittert det där sista i mitt första inlägg.. och det var inte meningen.. det kan också vara att jag är så fokuserad på mig själv att jag inte lägger märke till andra...:-D