tisdag, augusti 30, 2005

Utrota rattfyllon!


Egentligen är ämnet alldeles för allvarligt för att illustreras med en rolig bild, men så blev det bara.

Jag fattar inte flatheten i att komma tillrätta med problemet. Finns faktiskt en hel del åtgärder som regeringen skulle kunna lagfästa:

Rattlås. Det är väl för i helvete självklart att ALLA bilar ska utrustas med rattlås (eller vad det nu heter). Biltillverkarna får stå för nyproducerade bilar, och äldre bilar får ägarna stå för, subventionerat såklart.

Fängelse, no matter what! Som alternativ erbjuds de boja & inopererad antabus.

Sänk promillegränsen direkt! De som inte har spritproblem kan gott låta bilen stå om de är i risksektorn dagen efter. Det är de notoriska rattfyllona som ska sättas åt och då hjälper inte finlir eller pedagogik. Det ska svida! För deras totala egoism orsakar oskydliga människor stort lidande!

Nolltolerans är det enda som hjälper!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dej till hundra,, tycker det skall gälla alla droger!
(du har fått som du ville)

The Female Dinousaur sa...

Bilden är asrolig, men ämnet är mindre kul. Jag håller med dig och Rita - fattar inte kombinationen bil och alkohol överhuvud taget.

Annela sa...

Yes yes yes!!!

Vi på Kantarellen sa...

Helt klart ska rattonykterhet inte existera. Frågan är... de som är älkoholister... hur ska man kunna "klämma" åt dom. För de skiter i både straff, indragna körkort och liknande. De kör ändå, för drogen är starkare än viljan.

Föräldrar ansvar. Äntligen en som verkligen satt det på pränt. Ohh...vad jag håller med dig, Fladdermusrumpa.

Fortsät med medicineringen... jag gillar när du hetsar upp dig... du skriver så bra då.

Lyckliga Grodan sa...

Right on.. men som mamsen säger.. hur mycket man än sänker gränser och höjer straff så kommer missbrukare att köra i påverkat tillstånd. missförstå mig rätt, det är ingen ursäkt för att köra onykter.., men ett faktum för oss andra

Batbut sa...

just därför: rattlås! Har Du promille i kroppen startar inte bilen - simpelt och säkert! Visst, ngn annan kan säkert blåsa åt personen ifråga, och man kan säkert starta bilen och sedan supa sig full osv men det försvårar klart iaf!

Cornelia sa...

Alkolås borde vara standard på alla bilar, men efterfrågan är tydligen inte tillräckligt stor. Men det börjar blir kundkrav på yrkestrafiken - och det är i alla fall ett steg i rätt riktning.

Batbut sa...

Alkolås, så vad det! Tack Cornelia. Men om man lagstadgar så är det skit detsamma i efterfrågan! Det gäller att rädda liv