lördag, augusti 06, 2005

Respekt

Är ett väldigt poppis ord numera. Alla ska visas respekt, men somliga verkar ha missat att man även ska visa respekt. "What goes around comes around" som Lasse Hallström uttryckte det.

Jag vet, jag är lite neggo men vem fasiken skulle inte vara det i detta evinnerliga hellregn?

Just återkommen från en av årets traditioner, Pride Festivalen. Har förmånen att bo precis bredvid stråket och vi brukar göra en trolltur hela familjen. Tidigare år har vi huserat i slutet av Hornsgatan, men i år slog vi på stort och flyttade oss till Ringvägen. Förändringar är nyttigt säger de.

Dumt val tyvärr. På Hornsgatan är det knökat med barnfamiljer, singlar, par osv i en salig blandning. Ringvägen (vid paradens slut) var knökat med anhöriga och presumtiva deltagare, samt en drös med ungdomar. Har aldrig varit något problem att gå med barn, folk brukar snällt ställa sig vid sidan om så att småtrollen har fri sikt. Men inte här! Våra troll hamnade längre och längre bak. I början försökte jag optimistiskt påpeka för människor att det stod några minisar bakom, men möttes enbart av fnysningar och oförstående ansikten.

Tycker att det hela rimmar lite illa. Jag tycker man ska se paraden för att visa respekt och sympati, men då måste man väl även visa respekt för vår framtid - barnen! Eller?

Inga kommentarer: