måndag, augusti 08, 2005

Ung kärlek

Mellantrollet har blivit upp över öronen förälskad! Samtidigt som jag tycker det är underbart att se, så vill trollmamman i mig skrika "stoppa tiden". Mitt underbara, barnsliga, lekfulla, pojkaktiga lilla troll har plötsligt blivit en riktig trollflicka.

Fläckarna som förr prydde hennes kläder, som en karta över dagens händelser, måste numera genast tvättas bort. Tidigare kunde kläderna hänga med i både 2 och 3 dagar om hon fick bestämma, nu byts det flera gånger om dagen.

Innan var det byxor, för de var bäst att klättra i. Nu går hon inte utanför dörren annat än i kjol. Håret sköttes tidigare under protest, nu ska det tvättas och kammas i ett kör.

Jag ser en nybliven skolflicka, med fölaktiga ben, gängligt springa iväg i sin fina sommarklänning. Vid backens slut möter grannpojken upp, hand i hand vandrar de iväg till dagens lekar.

Kvar står jag, ler av ömhet men även med sorg i hjärtat. Nu har hon tagit sina först steg mot vuxenlivet, försiktigt och trevande. Men ändock iväg.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj,, då har det BARA börjat,,vänta, det blir värre! *snyfft*

Bloggblad sa...

Hur gammal är hon? Nybliven skolflicka - 7 år?

Batbut sa...

Nästan, 6 år och ögonen lyser när hon leker med Grannpojken som är 7. De leker familj, och lilltrollet får vara barn. Har aldrig sett henne så tjeig och han så killig. Undrar om det är genetiskt?

Theron o familj sa...

Sött!

Vi på Kantarellen sa...

Ha ha ha... snart kommer Gammeltrollet att ligga på garagetaket med färdigladdat luftgevär och skjuta på alla av manligt kön på moped.Ha ha ha... Jag vet. I alla fall planerade alla papporna på gatan detta när alla tjejern kom upp i tonåren.

Batbut sa...

Tala inte om det, stortrollet har en dotter sedan tidigare. Numera 19 år och ursöt *s*. Gammeltrollet har blivit gråhårig på kuppen! Tänk vad han ska gå igenom, 3 döttrar! Och så en trollgumma som mig!

Lyckliga Grodan sa...

då får han visa att han är ett riktigt troll. inget fusktroll klarar en sån omgivning.... hi hi

Batbut sa...

imorse när det var hans "gå upp morgon" var han ett riktigt troll, surt och grymtandes med håret på ända

The Female Dinousaur sa...

Åh, så sött. Förstår dina känslor - det vete tusan hur jag kommer att känna när min dotter är i samma ålder *börjar redan dra i strypkopplet*

Bloggblad sa...

Jag blev friad till första gången när jag var 7 år. Vi var ensamma i sandlådan - och jag var jättekär. Tackade ja utan tvekan! Fast sen glömde vi nog bort det...

Batbut sa...

Biggis - ingen idé att kämpa ihop. Det är livets gång.
Jenny - kolla, kanske sambon tycker det är gulligt *s*
Bloggis - kanske tur det? Eller?