onsdag, mars 08, 2006

8:e mars

Internationella kvinnodagen. Borde jag förmodligen ha något klokt att tänka om. Kvinna är jag och internationell har väl hänt. Men några klokar tankar om det har jag inte. Jag vet inte ens om jag är feminist. Men å andra sidan beror det på hur man definierar feminism.

Däremot är jag humanist, såsom jag ser på begreppet. Jag tycker om människor och vill gärna tro dem gott. Kan jag hjälpa så gör jag det. Jag anser också att man har rätt att ställa krav på människor, både vuxna och barn. För rätt ställda krav är ett tecken på kärlek och omsorg, att orka bry sig. Som någon klok person skrev i en kommentar hos mig "the easy way leads straight to hell". (tror det var Kimmi?) Okej, det behöver inte alltid bli så men det var ett klart tankeväckande uttryck.

Någt annat som väckte mina tankar var ett program om Touretettes syndrom,otroligt gripande. I min okunskap har jag trott att den som hade Tourettes var någon som sa fula ord, mot sin vilja. Men det var så mycket mer. Programmet var sett ur barnens perspektiv, vilka problem det faktiskt innebar för dem. Fick mig en ordentlig tankeställare och jag lovar att aldrig mer lättvindigt kasta ur mig "Tourettes" igen, som ett skämt.

Det verkar som om jag är lite seriös idag *s*. Jo då, jag har en sådan sida också. En bland många.

4 kommentarer:

Ilva sa...

Jag har ju ett syskonbarn som har det och det var framforallt jobbigt INNAN de forstod att hon hade en sjukdom och inte bara var kranglig...

... sa...

Tänk att jag myntat ett så vist uttryck..på utrikiska med... Ha! Där fick jag en bra sak att skriva upp i min brabok!

The Female Dinousaur sa...

Min underbara kollega R har två gånger ringt idag från Malmö, där han är på kundbesök. Varje gång han sa hej då sa han "grattis, då!" (med syftning på Dagen). Detta fick mig ena gången att säga "dra stjärten över huvet!" och andra gången "säger du det en gång till måste jag döda dig!". Sån är jag när det är Internationella Kvinnodagen.

Batbut sa...

Ilva, måste vara tufft!
Yes Kimmi, skriv med STORA bokstäver! Och jobba på bra boken, den är snart full *s*
Biggis då, "dra stjärten över huvet"? Är det möjligt?